marți, 19 ianuarie 2016

UPDATE: Ce face Leul marți dimineața, la bănci și la Bursă. 4,5313 lei / euro și creșteri medii de peste 2% la Bursă

Ar trebui să ne mai îngrijoreze așa de mult Marele Deranj global, din moment ce euro stă cuminte pe la 4,535 lei, în această dimineață?

Euro nu pare să mai atace pragul de la 4,54 lei. O fi știind BNR de ce.

Media dobânzilor interbancare ROBOR a scăzut, consemnând noi minime istorice pe scadențele șase luni (1.26%), nouă luni (1.40%) și un an (1.46%).

Dacă scad dobânzile înseamnă că leii nu prea sunt căutați,

Totuși, ratele de dobândă au crescut pe piața titlurilor de stat, avansul fiind mai pronunțat pe scadențele medii și lungi. Dar aici socoteala este deandoaselea.

Când cresc dobânzile la titlurile de stat, înseamnă că investitorii nu crede că acestea sunt câștigătoare și cer dobânzi mai mari. (Explicația este corectă în principiu, dat tehnic este mai complicat)

Cursul mediu stabilit de BNR pentru euro s-a consolidat la 4,5360 lei, iar la dolar s-a apreciat cu 0,18%, până la 4,1649 lei.

La rândul ei, Bursa de Valori București (BVB) ar trebui să-și mai tragă sufletul puțin din prăbușire, așa cum este probabil s-o facă toată lumea.



La marile burse, speculatorii mizează pe creșterea de 0,4 % indicelui londonez FTSE 100, la deschiderea burseia, de 1,1% pentru indicele DAX de la Frankfurt, și de 0,7% pentru indicele parizian CAC.

Speculatorii pariază pe evoluțiile viitoare ale indicilor marilor burse europene, prin instrumente derivate. Indicii sunt medii ponderate ale variațiilor cotațiilor mai multor acțiuni selectate.

Totuși, așa micuță cum este ea, BVB dă semnale, care sunt  de îngrijorare, dacă sunt citite corect.

Pentru lei, citește și:

Pentru Bursă  citește aici ...

Niște știri rele despre economia americanp au turnat gaz pe focul celor care se tem că Marele Deranj chinezesc va provoca o nouă recesiune mondială.

Dar, dacă despre bursele occidentale se poate spune că are loc o corecție a exceselor din anii trecuți, marcați de noi maxime istorice, despre BVB nu se poate spune decât că abia începuse să crească și stă rău și din punctul de vedere al tendinței tehnice.


Indicele BET, care face media ponderată a variațiilor celor mai căutate 10 acțiuni de la BVB (fără Fondul Proprietatea),  a scăzut vineri sub nivelul de alarmă de la 6.400 de puncte.

Acest prag este încă un suport pentru reluarea creșterii indicelui, dar este noua țintă a tendinței de scădere curente, potrivit celui mai recent raport, emis lunea trecută, de Dan Rusu, șeful echipei de analiști de piață de capital de la casa de brokeraj a Băncii Transilvania, BT Securities.

Conform graficului de mai sus, scăderea ar putea coborî indicele până la următorul suport de la 6.280 de puncte, iar dacă ar crește  BET ar trebui să aibă suficientă forță să ajungă până la rezistența care i se opune la 6.700 de puncte.

Citește și

SENTIMENTUL de DIMINEAȚĂ: Cum spun profesioniștii că va fi ziua pe piețele financiare? În cel mai bun caz va fi confuză

Are și capitol de „DIDACTICE“, penrtu începători


Avertisment


Nu este în intenţia mea şi nici a analiştilor citaţi să sugerăm luarea unor decizii de investiţii, ca urmare a lecturii celor de mai sus.
Articolele mele despre eventuale soluţii de plasament au rost exclusiv informativ, de repere și didactic, de suport de învățare și de DESCOPERIRE a BANILOR.
Singurii responsabili pentru asumarea unor riscuri sunt aceia care iau deciziile de investiţii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu