marți, 26 ianuarie 2016

Ce face Leul Marți, în bănci și la burse. Scăderea a fost reluată încă de ieri

Cursul euro începe ziua ușor nervos imediat sub pragul de 4,53 lei pe piața interbancară (la 4,5295 lei la ora 9,15). Să vedem dacă se va îndrepta spre limita superioară a canalului în care a evoluat în ultimele luni.

Marii jucători se așteaptă ca bursele europene să deschidă azi în pierdere, după ce încă de ieri după amiază s-a risipit falsa euforie inspirată de promisiunea șefului Băncii Centrale Europene că va continua strategia banilor  foarte ieftini, pe care îi pompează în sistem, pentru a încuraja creșterea economică.

Bursa de Valori București (BVB) va deschide și ea în scădere, după ce ieri a pierdut aproape 2%, după măsurătorile indicelui său de referință  (BET).

Marii speculatori se așteaptă ca indicele bursei din Londra FTSE 100 să deschidă cu 0,8 % mai jos  decât a închis luni 25 ianuarie, indicele DAX din Frankfurt cu 0,7% mai puțin, în timp ce indicele CAC40 din Paris este văzut cu 0,8 % mai jos.

Reluarea degtringoladei piețelor era de așteptat.
Încă de ieri scriam că

Bursele și-au reluat căderea din cauza petrolului. Euro stabil puțin peste 4,525 lei


Leul și Bursa din București sunt în mosd special vulnerabile, Mai multe explicații și inițiere în piețe (vezi capitolul DIDACTICE) în :







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu