luni, 4 ianuarie 2016

Banca Transilvania este mai mare şi mai frumoasă, după absorbţia Volksbank. De ce îi scad acţiunile?

Absorbţia Volksbank a adus Băncii Transilvania (simbol bursier TLV) 10% dintre clienţii înregistraţi după fuziune, potrivit unui raport trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Este foarte posibil ca Banca Transilvania (TLV) să fi devenit a doua cea mai mare bancă din sistem.

Acţiunile TLV scad la Bursă, dar toate acţiunile BVB scad astăzi la bursă, ca urmare a marelui deranj propagat din China. Azi nu se poate spune în ce măsură absorbţia Volksbank este responsabilă de scădere

Totuşi, orice fuziune creşte cheltuielile companiei rezultate, mai ales când este vorba de o absorbţie. şi mai ales când trebuie absorbite şi o mulţime de credite neperformante.

Azi, acţiunile TLV scad cu 1,23% faţă, până la 2,4 lei / titlu înainte de prânz, dar au tot scăzut după maximul absolut din 3 noiembrie  2015 (2,68 lei / titlu, -10,4%). Şi, cine a urmărit tranzacţiile persoanelor apropiate băncii,  a văzut că acestea mai mult au vândut.

Asta se cheamă marcare de profit.
Adică au vândut în câştig, ca să marcheze câştigul în propriile conturi. Şi apoi, dacă au mai avut chef, au răscumpărat mai ieftin aceleaşi acţiuni.

De altfel, chiar din raportul citat aflăm că, în total, clienţii Volksbank au beneficiat de o diminuare a datoriei totale în valoare de 1,5 miliarde de lei prin oferta care a constat în restituirea comisionului de risc pentru credite indiferent de monedă, prin oferta de discount-uri pentru conversia creditelor în franci elveţieni, respectiv prin diminuarea automată a datoriei totale pentru creditele curente.

Banca precizează că aproximativ 34.000 de clienţi Volksbank România au beneficiat de reduceri şi de beneficii din partea BT.

A fost nevoie de 35.000 de întâlniri cu clienţii, care desigur au costat.

"Acum avem 2,2 milioane de clienţi BT, din care aproximativ 10% provin de la VBRO. Ne-am mărit echipa, aşa încât din cei 7.300 de angajaţi, aproape 400 de persoane sunt din echipa Volksbank România. Împreună dorim să construim cea mai bună bancă din România în relaţia cu clienţii noştri",  spune raportul TLV, referitor la finalizarea fuziunii cu Volksbank România.


Integrarea Volksbank România în Banca Transilvania a început în luna aprilie 2015 şi s-a încheiat în 31 decembrie 2015.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu