miercuri, 16 decembrie 2015

Euro a urcat până la 4,5302 lei, iar dolarul până la 4,151 lei pe piața interbancară, în urma deciziei FED de creștere a dobânzii

Moneda națonală a suferit câteva atacuri speculative în această seară, ca urmare a deciziei FED de creștere a dobânzii  de referință la dolari.

Toată vara monedele țărilor emergente au fost puse sub presiune din cauza eventualității ca FEDeral Reserve, banca centrală a SUA, să crească dobânda. Această măsură face mult mai atractivă moneda americană, ca și investgițiile în dolari, și afectează investițiile în alte monede.

Citește și
UPDATE Ce va păți leul până la sfârșitul anului, dar și în 2016, potrivit analiștilor mei favoriți. Azi euro a depășit azi pragul de 4,5 lei

La ora 22, piața se mailiniștise, euro era cotat la 4,5229 lei, iar dolarul la 4,1109 lei pe piața interbancară.

În ciuda acestei calmări temporare, perspectivele nu sunt neapărat liniștitoare. "Chiar dacă nu intenționează să surprindă, FED are o misiune complicată. FED lucrează cu "materialul clientului". Investitorii sunt "materialul clientului". Dar investitorii vin acum la întâlnirea cu FED după un an complicat. S-au adunat multe pierderi și multe frustrări. Multă lume s-a retras deja din joc, din orice joc. Iar la mijlocul lunii decembrie, de regulă, lichiditatea nu este oricum grozavă", scria Mihai Nichișoiu, analistul de piețe externe al casei de brokeraj Tradeville, înaintea anunțului despre creșterea de dobândă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu