vineri, 11 decembrie 2015

Euro deschide la cursul cel mai mare din acest an: 4,5178 lei pe piața interbancară. De ce?

Tranzacțiile valutare din această dimineață de pe piața interbancară au debutat ușor sub închiderea de ieri, iar cursul se situa la nivelul de 4,56178 lei / euro, puțin după ora 9, potrivit Bloomberg.  Este nivelul cel mai mare din acest an.

Observatorii de  pe piață spun că deprecierea accelerată a leului de ieri s-a produs din cauza închiderii unor poziţii speculative ale investitorilor străini (atingerea unor praguri limită), c presiune, pentru că BNR nu ar dori să intervină decisiv pe piață.

Leul pierde teren şi pe fondul așteptărilor ca  Rezerva Federală, banca centrală a a SUA, să crească dobânda de referință la dolar, ceea ce va face neatractive monedele țărilor emergente, deci inclusiv leul.

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat ieri un curs de referinţă de 4,5025 lei/euro, 4,1619 lei/franc elveţian şi 4,1166 lei/dolar. Pe piaţa interbancară, moneda europeană ajunsese deja la 4,5138 lei, după ora 16.

Mai multe estimări și explicații în:

UPDATE Ce va păți leul până la sfârșitul anului, dar și în 2016, potrivit analiștilor mei favoriți. Azi euro a depășit azi pragul de 4,5 lei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu