marți, 22 decembrie 2015

CREDITE în CHF: Raiffeisen Bank scoate pe piață încă o rețetă de conversie cu dicount

Legea dării în plată a mobilizat băncile. După OTP Bank, Raiffeisen Bank a lansat o ofertă de conversie în lei, la cursul zilei, a creditelor în franci elveţieni (CHF)  cu garanții ipotecare, cu o reducere de minim 20% a soldului. Spre deosebire de alte oferte, la Raiffeisen conversia se realizează în etape, potrivit site-ului băncii.

Raiffeisen Bank  oferă “o reducere de minim 20%” pentru clienţii cu credite în CHF care au dificultăţi în rambursarea creditului și pentru care gradul de îndatorare al familiei depăşeşte pragul de 65%.

Reducerea soldului se face, practic în trei etape: 10% la semnarea acordului, 5% după primul an și încă 5% după al doilea an.



Acum trei săptămâni OTP Bank a lansat, la rândul său o ofertă de conversie. Pentru comparație, citește și:


UPDATE Soldurile creditelor în franci elvețieni date de OTP Bank vor fi reduse cu cel puțin 17,5%, pentru marea majoritate a debitorilor


Oficialii băncii recunosc că știu “că este dificil pentru clienţi să plătească, în momentul în care, dintr-un motiv sau altul, gradul de îndatorare al familiei depăşeşte pragul de 65%”, a declarat Mihai Răuţă, director executiv pentru Consumer Risc în cadrul Raiffeisen Bank.

Oferta include o reducere de dobândă pentru restul perioadei contractuale, “practic cea mai bună dobândă la lei din oferta băncii, indiferent dacă este credit imobiliar sau de nevoi personale garantat cu ipotecă”, adaugă directorul de la Raiffeisen Bank.

Circa 1.500 de clienţi au beneficiat până acum de o ofertă a băncii de conversie “cu şi fără discount".

Oferta are mai multe etape:
- reducere imediată a soldului cu 10,
- conversia în lei a creditului la cursul BNR din ziua conversiei,
- reducerea de dobândă pe restul perioadei contractuale (la nivelul celei mai bune  dobânzi în lei oferite de bancă, ROBOR la 3 luni + 3%),
- încă o reducere de 10% a soldului, “pe baza comportamentului bun de plată, 5% după primul an şi încă 5% după al doilea an”.

"Raiffeisen Bank are mai multe metode de restructurare a creditelor în CHF pe care le pune la dispoziţia clienţilor săi încă din 2009. Portofoliul de credite în CHF al băncii este aproximativ 380 de milioane de euro, numărul de credite fiind în prezent de aproximativ 7.700. Dintre acestea, peste 52% au fost restructurate până acum", spune banca.

Documentele necesare pot fi obţinute şi semnate în agenţiile băncii  și consultate pe site-ul Raiffeisen Bank.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu