marți, 16 mai 2017

UPDATE #banidestepti cu RCS&RDS la Bursă. Acțiunea DIGI pare încă ieftină pentru un portofoliu pe termen lung

UPDATE3: DIGI a închis sub prețul ofertei, la 39,5 lei / acțiune, dar mai are de scăzut până la prețul de discount, de 37,2. 

Compania are posibilitatea de a proteja prețul de piață în prima lună e tranzacții, dar desigur, intermediarii nu se grabesc s-o facă, până nu se liniștesc apele. 

Să vedem de unde și până unde recuperează apoi.

Cert este că prețul s-a dus în jos, prea puțin stingherit în tendința lui,.

UPDATE2: Acțiunile DIGI  Communications au închis la 41,2 lei / titlu, 

cu 1, 03% peste prețul final al ofertei publice de vânzare ale IPO abia încheiate, 

cu 10,75% peste preţul de 37,2 lei / titlu, la care au cumpărat investitorii din primele cinci zile, cu discountul de 7% și

cu 6,2% peste preţul de 38,8 lei din ultimele trei zile de discount.

Valoarea celor 3.300 de acțiuni vândute ieri s-a ridicat la 63 milioane de lei, cei mai mulți vânzători fiind investitorii de retail care au speculat discountul.


UPDATE1: La ora 16, prețul DIGI se plafonase la 41,6 lei / acțiune, în apropierea nivelului minim, după variații marginale. Prețul mediu ale zilei scăzuse la 42,1 lei/ acțiune.


La mai puţin de o oră de la deschiderea Bursei, o acţiune Digi Communications (simbol bursier DIGI) se vindea cu nu mai puţin de 41,5 lei / titlu, maximul perioadei fiind de 43,6 lei / acţiune, iar preţul mediu a fost de 42,3 lei/acțiune.

Primele cotaţii ale acţiunilor Digi Communications la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au fost superioare cu până la 1% preţului la care a fost adjudecată oferta publică (IPO) recent încheiată, de 40 de lei / acţiune.

Acțiunile DIGI  sunt vândute acum de speculatorii care au cumpărat acţiuni în ofertă cu un discount de până la 7% faţă de preţul de adjudecare a ofertei, şi care acum vor să vândă în profit.

Cei mai importanți chiar au obținut de la bănci credite pe termen scurt în acest scop.



Pe de altă parte, mulţi dintre cei care au subscris în ofertă nu au obţinut volumul de acţiuni dorit, din cauza ratei mici de alocare pro-rate, și vor să mai cumpere, ca să își atingă ținta de dețineri, potrivit propriilor portofolii.

Gradul de suprasubscriere pe tranşa de retail a indicat o cerere de 27 de ori mai mare decât oferta.

Acţiunile DIGI sunt importante pentru că sunt ale singurei companii de telecomunicații de la Bursă și oferă posibilitatea diversificări portofoliilor. 

Este bună pentru un portofoliu pe termen lung, pe niște ani de zile...

Digi Communications este acţionarul majoritar al operatorului de telecomunicaţii RCS&RDS.

De la listarea DIGi se așteaptă o contribuție importantă creșterea lichidității (a valorii și volumului de tranzacții), care este acum sub nivelul necesar pentru promovarea pieței de la București la statutul de piață emergentă, de la cel de piață de forntieră.


Valoarea totală a capitalizării companiilor listate pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti va depăşi 20 de miliarde de euro odată cu listarea Digi, a spus Lucian Anghel, preşedintele BVB, la deschiderea sesiunii de marţi a bursei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu