joi, 16 februarie 2017

SEZONUL DIVIDENDELOR, o variantă prudentă de debut la Bursă, ca să faci #banidestepti. DE PILDĂ: Randamentul dividendului Petrom este de peste cinci ori mai mare decât dobânda medie la depozitele bancare

FOTO: attosoft.ro
Fobia omului obișnuit față de investiții și mai ales față de investițiile la bursă primește o lovitură strașnică.

De la una dintre cele mai mari trei companii ale țării, OMV Petrom.

Petrom are simbolul bursier SNP.

Puține investiții, în condiții de risc foarte mic, sunt mai profitabile decât achiziția pentru dividende de acțiuni ale unei companii mari și sigure, cum este o companie energetică ca  Petrom.

Poți câștiga bine chiar și fără să te grăbești, cumpărând acțiunea după ce compania a anunțat profitul din care urmează să dea dividende.

Ții acțiunea până când trece data la care trebuie s-o ai, pentru a-ți păstra dreptul la dividend (data cu dividend - voi reveni cu detalii) și o vinzi imediat după această dată, de obicei la un preț mai mare decât ai cumpărat-o.

Iar dacă mai și afli dividendul pe care compania are de gând să-l dea - nu prea mai ai griji că nu vei câștiga de multe ori mai mult decât dintr-un depozit bancar. (Sigur, jocul avizaților este un pic mai complicat, dar noi voiam să trecem la un nivel de #banideștepți)

Ei bine, șefii Petrom au anunțat, joi, că vor propune acordarea unui dividend brut (impozabil cu doar 5% în acest an) de 0,015 lei / acțiune.

Este puțin?
Stai să vezi, compară cu un depozit bancar!



Este mai mult decât suficient, pentru cineva care a câștigat lupta cu propriile sale prejudecăți față de investițiile financiare și mai ales față de cele la Bursă.

Comparați dobânda medie a unui depozit bancar pe termen maimic sau egal de un an cu randamentul dividendului SNP, calculat cu raportul dintre dividendul pe acțiune și prețul acțiunii și veți începe să înțelegeți.

Banca Națională a României (BNR) spune că dobânda medie la depozitele bancare, constituite în decembrie pe un an și mai puțin, este de 0,90% PE AN!

Acum, la prețul acțiunii SNP de 0,284 lei, randamentul dividendului SNP este de 5,28%, iar acest câștig va fi încasat probabil cel mai târziu la toamnă.

Vă rog frumos, vedeți toate detaliile despre dividendul Petrom în:

Petrom – profit net de peste un miliard de lei în 2016. Acționarii vor primi 80% dividende

Și mai citiți și:


SEZONUL DIVIDENDELOR: Banca Transilvania a făcut anul trecut jumătate din profitul pe 2015. Acţiunile sunt în creştere, totuşi


Dividende 2017: Marile companii energetice, societăţile de investiţii financiare şi băncile au cel mai mare potenţial


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu