joi, 28 aprilie 2016

Descoperă TOPUL COMISIOANELOR la bănci. De la trei sferturi dintre bănci pleci cu mai puţini bani decât le aduci în depozite


Numai la cinci bănci din 23 câştigul impozabil din plasarea banilor în depozite este mai mare ca zero.

Printre cele care nu-și trimit acasă clienţii cu mai puţini bani decât le-au adus în depozite, se numără doar trei bănci mari: Banca Transilvania,  BCR şi Raiffeisen Bank. Mai sunt două bănci mici peste zero,

Comisioanele ucid orice câştig la toate celelalte (v. tabelul de mai jos, realizat de FinZoom.ro).  Din rezultate scădeți 16% impozit.

CLICK pe POZĂ!
FinZoom.ro a calculat DAE (dobânda anuală efectivă) la depozitele bancare şi a demonstrat ceea ce se ştia doar empiric.

Orice depozit (sau cont de economii) impune existenţa unui cont curent deschis la acea bancă la care ai deschis depozitul şi, bineînţeles, contul curent este  la rândul său  „purtător de comisioane (de deschidere, de administrare lunară / anuală şi de închidere)”, cum zice FinZoom.ro.

În afară de comisioanele de cont curent, în calculul DAE se adaugă şi comisionul de retragere numerar la scadenţă.  FinZoom a găsit nouă bănci care comisioneaza retragerea de numerar la scadenţă, uar cel mai mare este de 1% (sau minim 15 lei).

Evident, este mai bine să îţi transferi banii din depozitul scadent în contul de card şi de acolo să îl iei prin bancomat fără comision. Trebuie însă să faci depozitul la aceeaşi bancă la care ai cardul de salariul.

FinZoom.ro are propria metodologie de calcul al DAE pentru depozite şi este bune să o consultaţi, căci nu au fost incluse toate comisioanele, de exemplu cele care taxează neglijenţa depunătorului  (de retrageri de numerar neprogramate, sau din suma anuntata şi neridicată).
Aceste comisioane ajung si pana la 2% din suma ce vrei sa o retragi.

Vezi aici şi ce comisioane NU au fost incluse în calculul DAE Depozite

Vezi aici ce comisioane au fost incluse în calculul DAE Depozite la toate băncile monitorizate

Citeşte aici mai multe recomandări FinZoom privind depozitele  la termen




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu