marți, 29 martie 2016

TOPUL celor mai profitabile dividende din oferta Bursei

SEZONUL  DIVIDENDELOR!
Casa de brokeraj Blue Rock Financial Services a strâns laolaltă dividendele celor mai importante companii de la Bursa de Valori București (BVB).

Mă grăbesc să le redau, fără a mai ajusta randamentele cu prețurile acțiunilor din această dimineață.

Nu înainte să vă reamintesc că randamentul dividendului este raportul dintre dividendul pe acțiune și prețul acelei acțiuni.

De obicei, randamentele dividendelor sunt mai mari decât ratele de dobândă la depozitele bancare, dar în acest an câștigurile din dividende nici nu mai suportă comparația cu cele din dobânzi.

Cele mai mici randamente de dividend sunt duble față de cea mai mare rată de dobândă la depozite, așa cum veți vedea mai jos.

Mai mult, banii investiți pentru acțiunile cu dividende se blochează pe cel mult două - trei luni, iar dividendele se încasează cel mai târziu la toamnă, și nu la anul, odată cu depozitul bancar.

Există o dată, data FĂRĂ dividend, de la care achiziția de acțiuni nu mai dă dreptul la dividende. În acea zi, cei care au cumpărat acțiuni doar pentru dividende vând ca să-și recupereze banii.

Data FĂRĂ dividend este, desigur, imediat după data CU dividend.

Plus că impozitul pe dividende este de doar 5%, în vreme ce pe dobândă a rămas 16%.

Iată mai departe TABLOUL DIVIDENDELOR.

Ofertele de dobânzi serioase nu depășesc 1,6%

CLICK pe POZĂ!

Un comentariu:

  1. cred ca TLV este in top pe primul loc. Acorda dividend brut de 0.39 ron plus actiuni gratuite in valoare de 0.195 ron/actiune
    http://www.bvb.ro/infocont/infocont16/TLV170316A_ro.pdf

    RăspundețiȘtergere