luni, 14 martie 2016

UPDATE Cum se citesc știrile financiare. Ce „Keynote Speech” am produs la Forumul Investitorilor Individuali

Cum se citesc știrile financiare” a fost titlul și tema prezentării pe care am făcut-o la Forumul Investitorilor Individuali de sâmbătă 12 martie, organizat de Bursa de Valori București.

Sortimentul la care a fost încadrat produsul meu a fost Keynote Speech. Așa o fi fost.

De fapt, am ales o știre și i-am arătat secretele.

Vedeți înregistrarea începând cu minutul 1:38:17.

UPDATE

La Forum au paticipat peste 250 de investitori mai mult sau mai puțin începători.

Voi mai vorbi de ce a fost acolo, cu altă ocazie.




Deocamdată doar copmunicaul Bursei de Valori Bucuresti (BVB), care a organizat sambata, 12 martie 2016, a patra ediție a Forumului pentru Investitori, dupa cele din Neptun, Cluj-Napoca și Bucuresti.

Evenimentul s-a adresat atât celor care au cunoștinte minime despre investiții, cât și investitorilor cu experiență, prin crearea unor sesiuni paralele specifice.

Peste 250 de persoane interesate de investiții și de administrarea finanțelor personale au participat la prezentările, sesiunile interactive și seminariile desfășurate pe parcursul întregii zile.

Prima parte a evenimentului a inclus dezbateri și prezentări prin care publicul a fost invitat să-și identifice nevoile și obiectivele de investiții și să cunoască mai multe detalii despre opțiunile investiționale disponibile în prezent.

Partea a doua a evenimentului a fost structurată în două sesiuni diferite: pentru începatori și pentru avansați.

„O piață de capital solidă atrage actori individuali, interesați de cumpărarea și de  vânzarea de acțiuni și de alte produse bursiere. Ei au un orizont de timp mediu, lung, scurt și super-scurt. O parte semnificativă dintre aceștia încredințează banii lor unor manageri profesioniști. Ei se ocupă de toate aspectele și gestionează economiile în mod activ, transformă riscul în profit, prin cunoștințe și prin controlul emoțiilor. Forumul din acest an al Managerilor de Bani a adunat sute de persoane care reprezintă cel mai important factor ascendent pentru viitorul mai bun al României”, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori București.

Pentru începători, Bursa de Valori București a organizat un seminar  de tip Fluent în Finanțe, pentru a le explica noțiunile de bază pentru administrarea banilor și despre alternativele de investiție.

Astfel de seminarii au fost organizate de Bursa de Valori București încă din luna iulie a anului trecut, pentru angajații mai multor companii mari din Romania. Apoi seminariile au fost extinse și către publicul larg, astfel încât oricine este interesat de administrarea banilor să poata participa.

Proiectul Fluent în Finanțe este o initiațiva educaționala a Bursei de Valori București, care își propune să crească gradul de informare în ceea ce privește administrarea finanțelor personale.

Participarea la Forum a fost gratuită.

Partenerii evenimentului au fost: Camera de Comerț și Industrie a României, Depozitarul Central, Banca Transilvania (TLV), BT Securities, OTP Asset Management Romania și Tradeville.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu