marți, 23 februarie 2016

CUM SĂ CITEȘTI absența unui subiect din știrile financiare. Mai nimic despre legea dării în plată

Singura știre de astăzi despre legea dării în plată este că aceasta nu este anunțată pe ordinea de zi la Senat. Bursa.ro a dat știrea, într-un articol care parcă, mai degrabă, ar recupera altă știre, de ieri, privind așa zisul aviz negativ dat de Ministerul Justiției și Consilul Suprem al Magistraturii (CSM).

Bursa mai vine cu o precizare utilă, făcută de reprezentanţii Ministerului Justiţiei, şi de purtătorul de cuvând al CSM, care au spus că opiniile instituţiilor respective au statut consultativ. Și că nu ar fi fost un aviz negativ, că doar presa l-a interpretat așa.

Când presa nu mai abordează un subiect, teoretic înseamnă cu nu mai este nimic de spus. Practic, mai înseamnă și că și-a epuizat capacitatea de a stârni interesul.

În fond, ce ar mai fi de spus nou?



Nu o știre, dar o constatare. Așa funcționează democrația în România: prin ciocnirea intereselor diferite și nu prin negocierea diferențelor și obținerea compromisului, cum ar fi normal.

Un cineva spunea ieri că Senatul va ignora „opiniile” Ministerului Justiției și ale CSM, pentru că acestea s-ar referi la o versiune veche a proiectului și că noua versiune își va vedea de drum.

Birocrația s-a jucat dintotdeauna cu viețile oamenilor.

Dacă le-ar păsa de ele, birocraților împuterniciți de noi  să ne conducă destinele ar fugi în dinți cu versiunea nouă acolo unde trebuie.

Așa... este mai comod să te ascunzi după procedură.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu